VEELGESTELDE VRAGEN

Waarom een Brabantpanel?
Omdat het voor ons belangrijk is om te weten hoe jij en andere Brabanders over een bepaald onderwerp denken. Daarmee kunnen we bijvoorbeeld de politiek aan het denken zetten. Maar we kunnen daardoor ook met zo veel mogelijk mensen in Brabant rekening houden wanneer besluiten genomen moeten worden. En vooral ook: we kunnen je informeren over wat er bij jou en in Brabant leeft.

Zijn mijn gegevens anoniem?
Ja, je gegevens worden anoniem verwerkt en worden vertrouwelijk behandeld. Ook kun je bij het aanmelden ervoor kiezen bepaalde gegevens niet te verstreken. De gegevens die we vragen hebben immers als doel om uitspraken over groepen te kunnen doen, niet over individuen.

Wat voor vragen worden mij gesteld?
Je krijgt vragen over bewegen en sport, over zorg, over je woonomgeving, over voorzieningen, over openbaar vervoer, over politiek, over cultuur et cetera. Kortom: allerlei sociale en maatschappelijke onderwerpen. Vragen zoals: Hoe vaak maak je gebruik van het openbaar vervoer? Hoe denk je over de nieuwe ziektekostenverzekering? Zijn er voldoende winkels in jouw buurt? Is er genoeg te doen voor jongeren? Word er naar je geluisterd?

Is het Brapantpanel commercieel?
Het Brabantpanel heeft geen commerciƫle of verkoopdoeleinden. Als je je aanmeld worden je gegevens vertrouwelijk behandeld en dus niet doorgegeven aan derden.

Wat gebeurt er met mijn antwoorden?
De antwoorden gebruiken we onder andere voor publicatie in regionale dagbladen. Je kunt daarover lezen in deze dagbladen en op deze website. Bovendien krijg je na iedere vragenlijst per e-mail een nieuwsbrief met daarin de belangrijkste uitkomsten uit de vragenlijst. Je levert dus niet alleen een belangrijke bijdrage aan allerlei onderzoeken en discussies in Brabant, maar de informatie geeft u ook stof tot nadenken, tot gesprekken met anderen, tot een heldere meningsvorming. Uiteraard worden uw gegevens anoniem verwerkt. Zo weet niemand wat je persoonlijk denkt maar kunnen we wel achterhalen wat een grote groep Brabanders van een bepaald onderwerp vindt.

Krijg ik de resultaten van het Brabantpanel te zien?
Ja, ze worden gepubliceerd op deze website en bovendien krijg je na iedere vragenlijst per e-mail een nieuwsbrief met daarin de belangrijkste uitkomsten.

Wie kan zich aanmelden voor het Brabantpanel?
Iedere inwoner van Brabant die 16 jaar of ouder is en beschikt over een internetaansluiting kan zich aanmelden voor het Brabantpanel.

Hoe kan ik mij aanmelden?
Via de button rechtsboven op de website.

Nog meer of andere vragen?
Mail dan naar info@brabantpanel.nl.