VEELGESTELDE VRAGEN

Waarom Brabantpanel-onderzoeken?
Omdat het voor ons belangrijk is om te weten hoe jij en andere Brabanders over een bepaald onderwerp denken. Daarmee kunnen we bijvoorbeeld de politiek aan het denken zetten. Maar we kunnen daardoor ook met zo veel mogelijk mensen in Brabant rekening houden wanneer er besluiten genomen moeten worden. En vooral ook: we kunnen je informeren over wat er in Brabant leeft.

 

Zijn mijn gegevens anoniem?
Ja, je gegevens worden anoniem verwerkt en worden vertrouwelijk behandeld. Ook kun je bij het aanmelden ervoor kiezen bepaalde gegevens niet te verstreken. De gegevens die we vragen hebben immers als doel om uitspraken over groepen te kunnen doen, niet over individuen.

 

Wat voor vragen worden mij gesteld?
Je krijgt vragen over bewegen en sport, over zorg, over je woonomgeving, over voorzieningen, over openbaar vervoer, over politiek, over cultuur en noem maar op. Kortom, allerlei sociale en maatschappelijke onderwerpen. Vragen zoals: Hoe vaak maak je gebruik van het openbaar vervoer? Hoe denk je over de nieuwe ziektekostenverzekering? Zijn er voldoende winkels in jouw buurt? Is er genoeg te doen voor jongeren? Wordt er naar je geluisterd?

 

Zijn de onderzoeken commercieel?
De Brabantpanel-onderzoeken hebben geen commerciƫle of verkoopdoeleinden. De persoonlijke gegevens die je invult bij aanmelding voor het panel worden alleen gebruikt om de resultaten te analyseren. Alle persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld en dus niet doorgegeven aan derden, tenzij je daar expliciet toestemming voor hebt gegeven.

 

Wat gebeurt er met mijn antwoorden?
De onderzoeken die je invult zijn anoniem. Dat betekent dat geen enkel antwoord dat je geeft terug te leiden is tot jouw persoon. De resultaten van alle antwoorden worden verwerkt in een rapportage. Deze rapportage wordt verspreid zodat jouw antwoorden worden meegenomen in belangrijke besluiten en beleid van maatschappelijke organisaties, gemeenten en de provincie Noord-Brabant. Via de provincie Noord-Brabant worden de rapportages ook breed verspreid via de website, de pers, nieuwsbrieven et cetera.

 

Krijg ik de resultaten van de onderzoeken te zien?
Ja, wanneer de resultaten openbaar zijn, worden ze gepubliceerd op de resultatenpagina op deze website.

 

Hoe kan ik mij aanmelden?
Aanmelden kan via PanelClix.

 

Hoe werkt het puntensysteem?
Bij iedere vragenlijst die je (volledig) invult, ontvang je een bepaald aantal Clix. Deze Clix kun je vervolgens inwisselen voor geld. Wil je meer weten over het puntensysteem van PanelClix? Klik dan hier.

 

Wie kan zich aanmelden voor de onderzoeken?
Iedere inwoner van Brabant die 16 jaar of ouder is en beschikt over een internetaansluiting kan zich aanmelden.

 

Hoe kan ik mij afmelden? Hoe kan ik punten sparen? Hoe kan ik mijn inloggegevens opvragen? Hoe zit het met mijn privacy? Omdat de technische uitvoering van de Brabantpanel-onderzoeken sinds 13 juli 2021 door PanelClix wordt gedaan, verwijzen we je voor dit type vragen graag naar de veelgestelde vragen van PanelClix.

 

Nog meer of andere vragen?
Heb je inhoudelijke vragen over onze onderzoeken en/of over de overstap naar PanelClix, mail dan naar info@brabantpanel.nl. Heb je vragen over je profiel, het sparen van punten of andere vragen die gaan over het panelbeheer: mail dan naar panelclix@euroclix.nl.